In Noord-Holland regent het bouwprojecten. Van bedrijventerreinen tot nieuwbouwwijken en van renovaties tot grootschalige projectontwikkeling: overal wordt gebouwd. En dat betekent volop kansen om je bedrijf te laten zien. Want of je nu hoofdaannemer, onderaannemer of projectontwikkelaar bent — jouw naam mag gezien worden.
Een bouwbord is dé manier om jouw betrokkenheid bij een project zichtbaar te maken. Maar hoe zorg je dat jouw bord niet alleen stevig staat, maar ook opvalt? In deze blog delen we praktische tips voor het maken van een effectief bouwbord: van constructie en materiaal tot ontwerp en plaatsing!
Een bouwbord laat in één oogopslag zien wie de betrokken partijen zijn, wat er gebouwd wordt en hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Het is een vorm van buitenreclame die veel verkeer ziet en lang zichtbaar blijft. Zeker op zichtlocaties langs drukke wegen of op prominente bouwterreinen is het een gemiste kans als je hier niets mee doet.
Met een opvallend en professioneel vormgegeven bouwbord vergroot je jouw zichtbaarheid en werk je aan merkherkenning. Het draagt bij aan je imago en biedt ruimte om je expertise als aannemer, installateur, architect of ontwikkelaar uit te lichten.
Hoe bepaal je de juiste constructie voor jouw bouwbord? Een goed fundament is cruciaal voor de veiligheid én levensduur van het bord. Let op de volgende punten:
• Afmetingen bepalen de sterkte: Hoe groter het bord, hoe steviger het frame moet zijn. Dus hoe zwaarder de draagconstructie. Denk aan dikkere staanders en dwarsverbindingen.
• Hoe diep moeten de palen? De houten staanders gaan doorgaans 80 tot 120 cm de grond in. De exacte diepte hangt af van de ondergrond: zandgrond vereist een andere aanpak dan klei of veen. Extra stabiliteit nodig? Dan verstevigen we het frame met schoren of diagonale verbindingen.
• Windbelasting en locatie Op open vlaktes of bij windgevoelige gebieden is het verstandig om met windbelasting rekening te houden. In zulke gevallen adviseren wij extra diepe plaatsing, zwaardere balkmaten of eventuele verankering met betonpoeren of stalen voeten Bij verharde ondergrond of tijdelijk gebruik zijn ook verplaatsbare constructies met betonnen voeten mogelijk.
Bij Reclasign maken wij veelal gebruik van houten constructies. Een bouwbord met houten frame is stevig, duurzaam en straalt degelijkheid uit. Neem bijvoorbeeld dit bouwbord op Bedrijvenpark Anna Paulowna. Hier gebruikten we Dibond van 3 mm dik, opgebouwd uit vier losse delen gemonteerd tot een formaat van vier bij drie meter. Om te zorgen voor een stevige basis maakten we een constructie van onbehandeld vurenhout. Daarbij zorgen we dat het bord op de juiste hoogte staat voor optimale zichtbaarheid — meestal 1,5 meter boven het maaiveld.
Een bouwbord moet tegen een stootje kunnen. Daarom wordt vaak gekozen voor panelen van Dibond: een sandwichpaneel van aluminium met kunststof kern. Dibond is licht, vormvast en uitstekend geschikt voor full color prints. Bij Reclasign printen we de platen direct met UV-bestendige inkten of brengen we geprinte folie aan. Alternatieven zoals trespa of kanaalplaat zijn ook mogelijk, afhankelijk van budget en toepassing.
Een bouwbord heeft vaak maar een paar seconden om de aandacht te trekken. Maak dus keuzes die het verschil maken:
Naast het klassieke bouwbord zijn er ook alternatieve en aanvullende manieren om je zichtbaarheid te vergroten:
Kortom, een bouwbord is veel meer dan een verplicht bord op de bouwplaats. Het is een communicatiemiddel met impact. Met de juiste constructie, sterke materialen en een opvallend ontwerp vergroot je jouw zichtbaarheid en professionaliteit.
Bij Reclasign ontwerpen en realiseren we bouwborden die niet alleen stevig staan, maar ook echt opvallen. We denken mee over constructie, materialen en design. Van klassiek houten frame tot slimme tijdelijke oplossingen zoals Easybord. Wil je advies over de beste oplossing voor jouw project? Of direct een ontwerp op maat laten maken? Neem vrijblijvend contact met ons op!
Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.
Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)