Beentjes GWW en Akerbouw zetten volop in op merkbeleving

Beentjes GWW en Akerbouw zetten volop in op merkbeleving

“Reclasign is een meedenkende partner die voldoende capaciteit kan leveren.”

Henk Beentjes, oprichter van Beentjes Bouwgroep , stond voor een flinke uitdaging: de volledige vernieuwing van de huisstijl van zijn twee bedrijven. Dit was geen simpele klus, want het ging om het hele plaatje – van ontwerp tot uitvoering. Via een collega, die een kennis was van een accountmanager bij Reclasign, kwam Henk in contact met ons. “We stonden destijds voor een grote opgave: van huisstijl veranderen, Beentjes GWW en ook van Akerbouw. We waren op zoek naar een bedrijf dat vanaf het ontwerp kon meedenken en de vertaalslag kon maken van de huisstijlelementen. Er was een basis, maar hoe komt zoiets dan tot zijn recht op een auto?” Reclasign dacht vanaf het begin af aan mee. Na vele sparsessies en schetsen werd een verdiepingsslag op de huisstijl gemaakt. The rest is history ;-)

Rebranding wagenpark

Na akkoord op de ontwerpen kon het echte werk beginnen en werden de bussen en auto’s van omgestickerd. Henk vertelt: “We hebben toen een keuze gemaakt welke voertuigen meegenomen zouden worden in de rebranding. Voertuigen waarvan we wisten dat ze niet minimaal twee jaar mee zouden gaan, hebben we niet meegenomen. Dat zou zonde zijn van de materialen. Uiteindelijk bleven er nog zo’n 40 bussen over die omgestickerd moesten worden.”

van oud...

En dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Sonny van der Eng, materieelbeheerder bij Beentjes, vult aan: “Zo’n geheel wagenpark omkatten is best een uitdaging, want de auto’s zijn altijd onderweg. Dus wat doe je? Juist, tijdens kerst, want toen stonden ze stil. Reclasign heeft ze in groepen als een soort drive-in bij hun werkplaats omgestickerd.” Zo werd het wagenpark stap voor stap voorzien van een frisse, herkenbare look. De eerste samenwerking bleek een succes!

Naar nieuw!

Nét dat beetje extra

Bij Beentjes draait het niet alleen om kwantiteit, maar vooral om kwaliteit. Henk legt uit: “Altijd ben ik bescheiden geweest, maar de laatste jaren wil ik laten zien dat we werken met aandacht, dus deze aandacht besteden wij ook aan onze huisstijl. Van een gedeeltelijke wrap met huisstijl-elementen op bussen, keten en containers tot de signing in- op- én rondom ons pand. Wanneer je kwaliteit boven kwantiteit levert, wil je dat ook uitstralen.”

Duurzaam karakter

De aandacht voor kwaliteit is er ook aandacht voor duurzaamheid. “Wij zijn in maart drie jaar in dit pand. Hier hebben we de manier waarop we leven en werken doorgevoerd in de inrichting. We willen graag vergroenen zodat alles wat we hier op aarde hebben ook nog bestaat voor de volgende generatie. Hiervoor staat duurzaamheid hoog in het vaandel, we proberen zo veel mogelijk te recyclen en hebben ook een ecologische tuin aangelegd die biodiversiteit bevorderd. Datzelfde gevoel hebben we ook doorgevoerd in ons interieur.” Met behulp van team Reclasign, er zijn glasdecoratieprints aangebracht met prachtige natuurbeelden, gemaakt van duurzaam Pvc-vrij materiaal.

“Een leuk detail,” voegt Henk toe, “deze dieren zijn onderverdeeld in de twee productgroepen van Beentjes: grond-, weg- en waterbouw op de begane grond met landdieren, als vossen en hazen. Bouwen doe je boven de grond, dus op de eerste verdieping bij Akerbouw, zijn vogels op het glas te zien, als winterkoning en roodborst. Het creëert sfeer en bovendien net dat beetje privacy.

Operatie opknapbeurt

In de planning staat het opknappen van tientallen containerunits. Sonny vertelt enthousiast: “We hebben nog 18 containerunits met schaft- en kantoorruimtes die allemaal opgeknapt en in de nieuwe huisstijl gestoken worden. Daar ben ik nu een carrousel voor aan het organiseren. Het is enorm veel voorbereidingswerk: schilderen, opknappen, en daarna nog de stickers. Ook vanbinnen knappen we deze helemaal op. Met al die materieelstukken altijd op locatie staande, hebben we voor de vakantie een planning gemaakt om alle units op te knappen. Inrijden, opknappen en weer door! Extra fijn hierbij is dat de complete bestickering wordt begeleid vanuit een vaste plakker,  plakstèr eigenlijk. Lisa! Lisa weet precies hoe ieder ontwerp in elkaar steekt en kent ondertussen de weg hier. Natuurlijk krijgt zij hulp van haar collega's met dit grote project! ”

Partner met capaciteit

Henk en Sonny zijn het erover eens: de kracht van Reclasign zit in hun overzicht en bewaking van de huisstijl, maar ook zeker de omvang. Henk: “We hebben enorm veel specials, zoals nieuw materieel. Hoe vertaal je dit naar de huisstijl? Bijvoorbeeld een robot die stenen op pakt, of een nieuwe graafmachine met andere lijnen en beschikbare ruimte voor signing. Je wilt voorkomen dat het een wirwar wordt en dus is eenheid in de uitstraling belangrijk. Daar ligt zeker de kracht van Reclasign. Ze zijn flexibel, kunnen snel schakelen en hebben voldoende capaciteit. Dat is precies wat wij nodig hebben.”

Reclasign: Signpartner voor de bouwsector!

Ook voor de bouwsector geldt: met signing laat je jouw bedrijf opvallen. Het draagt bij een professionele uitstraling en zorgt voor herkenbaarheid. Van een bestickerd wagenpark tot lichtreclame op de gevel. Ook op de bouwplaats wordt veel signing gebruikt. Zowel functioneel: bijvoorbeeld het aanduiden van de regels, ruimtes en bewegwijzering. Maar ook promotioneel: de op de bouwplaats wordt immers naamsbekendheid gecreëerd. Bij een bouwproject wil je als (onder)aannemer graag laten zien dat je een steentje bijdraagt. Toch? Dit hoeft niet op de standaardwijze. Er zijn tal van mogelijkheden om als bouwbedrijf op te vallen op de bouwplaats!

Meer weten? Neem contact me ons op, we helpen je graag!

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Beau!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel mij direct op dit nummer

Selina Free D Sign